Sosisin festivali!

Sosisin festivali! - Beslem

Hepimiz şahane bir çeşitlilik içinde yaşıyoruz ve bu çeşitliliğin lezzetini hissetmek herkes için mümkün olamıyor. Hadi siz ve biz, yani şanslı azınlık olarak dünyanın her bayramını, her festivalini, her lezzetini bu satırlara taşıyalım. Ve hazır sonbahar gelmişken konuya OctoberFest ile bir başlangıç yapalım.

Akla getirdiği en önemli iki şey bira ve sosis olan bu lezzetli festivalin kökeninde bir düğün kutlaması var. İlk kez. Bavyera Prensi Ludwig ile Prenses Therese von Sachsen-Hildburghausen’ın 1810’daki evlilik töreni şerefine düzenlenen Octoberfest o günden beri büyümüş, gelişmiş ve Almanya sınırları dışına taşarak global bir bayram tadını almış.
Dünya insanları farklı ülkelerde yaşamaya başladıkça ve dünya giderek daha küçük parçalardan oluşan bir mozaiğe dönüştükçe Octoberfest de Almanlar dışındaki insanların da katıldığı şenlikli bir bayrama dönüşmüş.

Bu arada aklınızda bulunsun adı October (Ekim) ama başladığı ay Eylül!

Almanlar bu festivalde içilen biralar ile ilgili çok tutucular. Festival süresince sadece Münih menşeili biraların içilmesi bir gelenek.
Sosis festivalin neredeyse resmi yiyeceği. Biliyoruz ki Almanya’da sosis konusu son derece ciddi bir konu! Almanların ürettiği sosis çeşidinin 1500’e yakın olduğu biliniyor. Ve festival boyunca neredeyse her öğünde herkesin damak zevkine uygun sosisler tüketiliyor.
Sosis dendiğinde hele de katkısız ve lezzetli sosis dendiğinde aklınıza Beslem geldiğini biliyoruz. Bu yüzden hem Octoberfest’i biraz tanıtalım hem de kendi evinizde kutlayacağınız festival tadındaki her akşam için sosislerimizi anımsatalım istedik.

Sosisin Beslem yanı
Sosis Almanya’da ciddi bir iştir dedik ama inanın Beslem’de de bir o kadar ciddiye aldığımız bir ürün sosis…
Kokteyl sosislerimiz bir harika! Yanında şef tarifi domates sosumuz ve karamelize soğanımız ile öneriyoruz. Dana Jumbo sosisimiz ister kaynatarak ister kızartarak isterseniz ızgarada muhteşem bir lezzet vaat ediyor. Katkısız, tamamen doğal, iri etli, tıknaz boylu doğal kuzu bağırsağına doldurduğumuz İngiliz Dana Sosisimizi soymadan pişiriyorsunuz. Tavada, fırında ya da ızgarada, nasıl arzu ederseniz… Oktoberfest için Münih sosisi öneriyorlar ama biz Türk damak tadına uyarladığımız paprikalı mini sosislerimiz konusunda çok iddialıyız.
Nasıl pişirirseniz pişirin, yanında ne içerseniz için, neyi kutlamak isterseniz kutlayın. Yeter ki ağzınızın tadı yerinde olsun.

Şef Çiğdem ALAGÖK

Etiketler: sosis, festival, beslem
Ekim 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR