Dana küreğin 38 saatlik dönüşümü

Dana küreğin 38 saatlik dönüşümü

Dananın ön üst kol kısmını oluşturan dana küreği layığıyla deneyimlemek için birkaç adımı doğru atmış olmalısınız. İlk ve en önemli adım, tüm et seçimlerinde olduğu gibi doğru et kaynağını aslında doğru kasabı bulmaktır. Etin ağız tadına göre marine edilmesi kültürden kültüre, kişiden kişiye değişir. Marine etmek etin pişirmekten daha önemli desek abartmış olmayacağımız adımıdır. Dana kürek eti, doğası gereği marine etme konusunda biraz daha hassas olmayı gerektirir.

Bu adımda kullanacağınız malzemelerin etle bütünleşmesi, baharatların yağ ve etin kendi nemiyle içlerinde olan her şeyi ortaya koyması için marine sonrası eti dinlenmeye bırakın.
Sonrasında uygulayacağınız pişirme yöntemi ne olursa olsun; dana küreği marine sırasında buluştuğu lezzetleri, baharatları ve diğer eşlikçileri aşırı pişirerek küstürmeyin.
Seçeceğiniz damak zevkinize uygun garnitürlerle de bir araya gelince nefis bir öğüne başlamak üzeresiniz.
Ya da…

Dana küreğin Beslem tarafı
Evet, ya da alıştığınız ve sevdiğiniz Beslem ürünleri arasından, pişirmeye hazır, çözüldükten 15 dakika sonra tabağınızda olacak benzersiz Dana Kürek’i alışveriş listenize dahil edin.
Beslem Dana Kürek, ilikli kemik suyu ve yağ dışında birçok özel lezzeti barındırır. Kereviz sapı, kök kereviz, havuç, soğan, tereyağı, sarımsak, taze kekik, taze biberiye, ardıç, rezene ve hardal tohumu, defne yaprağı… Fakat onu özel kılan sadece içindeki malzemeler değil, aromalı yağ ile ete yapılan 2 saatlik masaj ve sonrasında 36 saat boyunca kaynamış ilikli kemik suyu ile pişiriliyor olması.
Derin dondurucuda bulundurduğunuzda 15 dakikada benzersiz bir ana yemek hazırlayabileceğiniz enfes bir seçenek. Afiyet olsun.

Şef Çiğdem ALAGÖK

Etiketler: beslem, dana kürek
Haziran 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR