Hamburgere özgürlük!

Hamburgere özgürlük!

Yeme farkındalığımız giderek artıyor. Bu hepimiz için harika bir haber. Artık birçoğumuz yediğimiz yemeklerin hikayesini, kaynağını, içeriğini ve pişiriliş detaylarını merak ediyor, inceliyoruz. Bu alışkanlığın yayılması sürdürülebilir bir gelecek için kritik önem taşıyor. Obezite dünya insanlarının karşı karşıya olduğun en önemli sorunlardan biri ve kaynağında sağlıksız yeme alışkanlıkları ve kalitesiz fast food seçenekleri var. Fast food dendiğinde akla gelen ilk şüphelilerden biri de hamburger.

Hadi ona bir şans verelim ve anlamaya çalışalım! Hamburgeri kötü yapan yüksek yağ içeriği, tuz ve koruyucular. Sağlıklı olması da mümkün. Sağlıklı olmayan bir hamburgeri yediğinizde ortalama 600 kalori alıyorsunuz. Yani günlük 2000 kalori alması gereken bir kişi iseniz tek bir hamburger ile zaten günlük ihtiyacınızın önemli bir bölümünü karşılıyorsunuz. Yanına patates ve içecek -genellikle gazlı- koyduğunuzda ise sağlık ekseninde oldukça sapmış ve kalori miktarını da artırmış oluyorsunuz.

Bu sapma çok nadir ve gerekli anlarda göz ardı edilebilir. Fakat bu yeme biçimini alışkanlık haline getiren insanlar ve daha da önemlisi genç bir nesil olduğunu varsayarsak tehlikeyi de görmüş oluruz.

Hamburgerin günahı üreten marka/firma ve kuruluşunkinden daha çok değil. Evde pişireceğiniz ve bildiğiniz malzemelerle servise hazırlayacağınız hamburger, özgür kalmasında sakınca görmediğimiz.

Ve tabi ki doğru periyotlarda ve sağlıklı beslenmenin diğer olmazsa olmazlarını asla ihmal etmeden…

Önerimiz ne mi? Tabii ki Beslem!

Hamburgerin Beslem tarafı

Menümüz de sadece sizin için değil çocuklarınız için de son derece faydalı bir hamburger köftesi var. Kalitesi yüksek özel seçim etlerimizle hazırladığımız tek çekim kıyma ve taze dövülmüş tane baharatlarla harmanladığımız harika bir hamburger seçeneği. İsterseniz tavada isterseniz barbeküde pişirebileceğiniz….

Unutmadan daha lezzetli olsun diye tarifler bölümümüzden hamburger sosu tarifine inceleyebilirsiniz.

Böylece çocuklarınıza ve kendinize, yasaklamak ve daha cazip hale getirmek yerine sağlıklı ve güvenli bir hamburger ısmarlayabilirsiniz!

 

Şef Çiğdem ALAGÖK

Etiketler: hamburger, özgürlük, beslem
Ocak 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR