Köfte köfteye benzer mi hiç?

BESLEM - Köfte köfteye benzer mi hiç?

Tekirdağ’dan geçerken köfte yemeden olmaz. İnegöl’e sadece köfte için gidenler var mıdır, mutlaka vardır. Misket köfte, cızbız köfte, kaşarlı köfte, Sultanahmet köftesi, ekşili köfte derken liste uzar da uzar. Kimini baharatı farklılaştırır kimini kıymanın çekilme biçimi. Anne köftesi vardır bir de kimselerinkine benzemez! Hele de yanında patates de kızardıysa! Köfte üzerine kitap yazmak mümkün ama gelin biz sizinle köfte ile ilgili birkaç ilginç detayı paylaşalım:

• Köfte, etin eski yöntemle satırlanarak yeni yöntemle et makinesinden etin çekilerek içine kültürel farklılıklara göre kimi gıdalar da eklenerek; yuvarlanıp küçük bir top şeklini almasına köfte deniyor.
• Türkiye’de 291 köfte çeşidi olduğu söyleniyor.
• Farsça "küfben" yani dövmek, vurmak, ezmek, bastırmak anlamına gelen kelimenin günümüze değişerek gelmiş halidir köfte.
• Yazılı yemek tariflerine göre ilk köfte Çin’de yapılmıştır. Çin mutfağında yer alan bu köfte yemeği Şantung bölgesine özgü bir yemek pişirme yöntemiyle yapılır ve Şantung mutfağından türemiştir. Bu yemeğin tarihi Çin Hanedanı dönemine (MÖ 221 – MÖ 207) kadar uzanmaktadır.
• Kimi tarihçilere göre ise köftenin kökeni Orta Asya ve Mezopotamya. Orta Asya’yı Çin’e
• İlk hamburgerin de bir Türk gezgini olan Necip Çelebi’nin İspanyollarla birlikte Amerika`ya düzenlenen bir seferde ortaya çıktığını iddia eden kaynaklar var.
• Antik Roma yemek kitabı Apicius’ta birçok köfte tarifine rastlanması da ilginç bilgiler arasında yer alıyor.

Köftenin Beslem tarafı!

Beslem ürünlerine göz gezdirirseniz zengin köfte çeşitlerimizle karşılaşacaksınız. 8 çeşit köftemiz, menülerimizi çok seven sevgili müşterilerimizin farklı beğenileri için son derece hassas bir üretim süreci ile hazırlandı. Yöresel ipuçlarını kaybetmeden, yerel ve doğal baharatlarımızın desteğini bol bol alarak. Yaptığımız küçük değişiklikleri ise sağlıklı ve farklı seçenekler denemek isteyen müşterilerimiz için yapıyoruz. Çok sevdiğiniz siyez bulgurlu köfte gibi

Cızbız köfte, kaşarlı köfte, İzmir köfte, misket köfte, ekşili köfte, Siyez bulgurlu top köfte, hamburger köftesi, içli köfte çeşitlerimizle sağlıklı beslenmeniz için bir tık kadar yakınınızdayız.

Şef Çiğdem ALAGÖK

Etiketler: beslem, köfte, tekirdağ, cızbız
Aralık 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR