Lezzetin kemikli hali: Kaburga

Lezzetin kemikli hali: Kaburga | Beslem

Taş devri diyetinin ayrıntıları ile ne kadar örtüşüyor bilemeyiz ama kaburga gerçek bir kadim yemek sayılabilir. Barbekü ustalarının menülerinde giderek daha fazla yer almaya başlayan dana kaburga lezzeti ile damakları altüst ediyor ve popülaritesi de işte tam buradan geliyor.
Temelde iki çeşit kaburga türü var: Kısa kaburga ve arka uzun kaburga. Bu kaburgalar boyut olarak birbirinden farklı olsa da uygun pişirildiklerinde her iki tür de çok lezzetli ve doyurucudur.
Doğrudan barbeküde pişirilebileceği gibi, Kore usulünce sıcak tavada da marine edilmiş olarak pişirilebilirler. Et severlerin ve barbekü ustalarının hafif burunlarını kıvırarak baktığı kızartma yöntemini de sayabiliriz ama önermeyiz. Haşlama ve fırınlama da seçenek olabilir ama hepsi için geçerli olan, etlerin doğru hazırlanması, eşlikçi baharatların varlığı ve her zaman olduğu gibi yeterli pişirilmesi.
Kaburga bu kadar lezzetli iken çok uzun zaman kasaplar için yeterli itibara sahip olmamış. Fakat şu anda lezzetli ve özenli sofralarda kaburganın varlığı sofraların değerini de artırıyor.
Peki ama ya zamanınız çok az ise ve kaburga lezzetine hızla ulaşmak istiyorsanız.

Sözü çok uzatmadan sizi Beslem'in özel soslu dana kaburgasıyla tanıştıralım.

Kaburganın Beslem yanı
Her Beslem lezzetinde olduğu gibi kaburgada çok özel bir hazırlık süreci var ve Beslem sevenler bu konuda şefimizin tarifine çok güvendiğimizi bilir Formülümüzü değil ama içeriğimizi paylaşmak gerekirse, daha kaburga etine eşlik eden lezzetlerimiz: Havuç, soğan, domates salçası, sarımsak, ayçiçek yağı, tuz, tane karabiber, taze kekik ve taze biberiye.
Beslem Özel Soslu Daha Kaburgası +18 derecede saklanıyor ve tüketilme anı geldiğinde +4 derece buzdolabı kısmına alınıyor. Çözüldükten sonra 3 gün içinde tüketilmesi öneriliyor.
Pişirilmesi ve servisi ise sadece 15 dakikanızı alıyor. Gıdaya uygun, ısıya dayanıklı olarak vakumlanmış dana kaburga paketini ocak üzerinde kaynayan sıcak suyun içine atıp 15 dakika kısık ateşte ısıtıyor ve servis ediyorsunuz.
Sadece ısıtarak yiyeceğiniz enfes bir ana yemek seçeneği!

Afiyet şeker olsun!

Şef Çiğdem ALAGÖK

Etiketler: kaburga, lezzet
Mayıs 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR