Muhteşem Soğan!

Muhteşem Soğan! - Beslem

Klasik bir yemeğin yapımı nasıl başlar? Doğramayı sevseniz de sevmeseniz de önce elinize bir soğan alırsınız! Soğan, o incecik katmanları arasında görünenin çok ötesinde bir katkı oluşturur. Lezzet, renk, doku ve elbette sağlık. Soğanı mutfaktan çıkarırsanız, ağzınızın tadının da eksildiğini görürsünüz. Çıkarmayın, onu anlamaya çalışın Varlığıyla en alçakgönüllü yemeğe bile derinlik katan muhteşem soğanı yakından tanıyalım mı?

• Soğanlar zambakgillerden. Yani aslında onlar bir çeşit çiçek!
• Çeşitlerini hepimiz tanıyoruz. Yeşil soğan, ampul olgunlaşmadan önce hasat edilen ve üst kısımları hala yeşil olan küçük soğanlardır. Olgun soğan olarak da bilinen kuru soğan, sürgünleri öldüğünde hasat edilir ve kâğıt gibi ince kabuk katmanları sıkı ve sulu bir eti kaplar.
• Küçük yuvarlak inci soğanlardan çok büyük küresel şekilli İspanyol soğanlarına kadar çok çeşitli şekil ve boyutları var.
• Tatlı soğanların su içeriği daha yüksek, çiğ veya pişmiş olarak yenebiliyor. Saklanabilir soğanlar yüksek kükürt içeriği ve daha az nem içeriyor, dayanıklı olmalarının nedeni de bu. Böylece yemek pişirmede kullanılıyor, tatlı soğandan daha keskin ve lezzetli bir tat sağlıyor.
• Soğanlar, C vitamini, sülfürik bileşikler, flavonoidler ve fitokimyasallar konusunda gerçek bir maden. Fitokimyasallar, sağlıklı reaksiyonları tetiklemek için insan vücudu ile reaksiyona giren, meyve ve sebzelerde doğal olarak oluşan bileşikler. Flavonoidler, birçok meyve ve sebzedeki pigmentlerden sorumludur. Sadece pigment olarak bakmayın, aynı zamanda Parkinson hastalığı, kardiyovasküler hastalık ve felç riskini azaltmaya yardımcı olabilecekleri de kanıtlanmış.

Soğanın Beslem tarafı:
Beslem’de ve bizim alanımızda çalışıp ta başarı elde etmiş tüm markalarda soğan demek, tencere, tava, tuz ya da ocak demekle aynı şey Soğan hemen her ürünümüze kusursuz bir şekilde eşlik ediyor. Dana kürekten dönere, lazanyadan içli köfteye kadar her ürünümüzün formülünde az ya da çok soğan var. Ayrıca lezzetçiler için ürettiğimiz leziz karamelize soğan da özel kavanozunda mutfağınızda görev almaya hazır. Taze baharatlarla aromalandırdığımız bu şahane lezzeti sosis ve hamburger tabaklarınızın yanına özel olarak öneriyoruz.

Şef Çiğdem ALAGÖK

Etiketler: sogan, karamelize, beslem
Mart 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR