Sürdürülebilir bir yılbaşı gecesi mümkün!

Sürdürülebilir bir yılbaşı gecesi mümkün!

Bize göre eğlenmek, mutlu olmak, birlikte olmak ve neşelenmek için her fırsatı değerlendirmek gerek! Yılbaşı da bu fırsatların en büyüğü elbette. Bir yıl bitip yenisi başlarken içinde bulunduğunuz durum ne olursa olsun içinizde yenilikle ilgili bir umut belirir. Temiz bir deftere başlar gibi yeni şeyler yaşayabilmenin/yazabilmenin umudu.
Sofraları da özeldir yılbaşının… Eğer huzurlar yerindeyse bütçeye göre ufak değişiklikler yapmaya veya en azından daha özenli olmaya gayret edilir. Bugün 40’lı 50’li ve üstü yaşlarda olanlar anımsar, eskiden yılbaşında muz alınması bile özel gelirdi bize☺ Küçük mutluluklar yaratmaya heveslendiğimiz gündür çünkü yılbaşı.
Çok da içinizi karartmadan sürdürülebilir bir yılbaşı gecesi ile ilgili fikirler verelim dedik. Biliyorsunuz artık hepimiz sürdürülebilirlikle ilgili daha çok düşünmek, daha doğru adımlar atmak sorumluluğundayız. Sizin için 7 adımlı sürdürülebilir bir yılbaşı gecesinin gerekliliklerini listeledik. Hepsini değil birkaçını hayata geçirmek bile fayda sağlar.

• Ağacımız plastik ise onu yıllarca kullanmak için işi bittiğinde temizce kaldırıp, seneye yine aynısını kurun. Plastik olmayan yaratıcı ağaç önerileri yazarsanız karşınıza çıkan seçeneklere inanamayacaksınız.
• Yemek planını yaparken iş bölümü yapın. Eğer küçük bir aile yemeği ise aile içinde birkaç arkadaş bir araya geliyorsanız hep birlikte.
• Mevsiminde gıdalar tüketin veya derin dondurucu sistemini harekete geçirin.
• Yerel ve doğal ürünlere bu sene daha çok şans verin.
• Yılbaşı armağanlarını seçerken sosyal sorumluluk projelerini destekleyin ya da arkadaşlarınızla olacaksanız bu sene ‘takas hediye” fikrini düşünün.
• Gıda israfını azaltın. Yılbaşı gecesi ve yeni yılın her gününde yiyebileceğiniz kadar yemek hazırlayın. Sevmediğiniz halde hindi almayın! Yemeğinizin tadını siz çıkarın çöp kutusu değil. Gıda israfı, mevcut küresel ısınmanın yüzde 8'ine neden oluyor, unutmayın.

Yılbaşı gecesinin Beslem tarafı!

Sadık müşterilerimizin iyi bildiği gibi harika bir menümüz var. Biz size kızarmış hindi sunmuyoruz ama sağlıklı, lezzetli bir akşam yemeğini neredeyse dakikalar içinde hazırlamak için Beslem menüsüne göz atın. Kısa süre içinde hazır olacak nefis bir lazanya, sofranıza lezzet getirecek içli köftelerimiz, partilerin vazgeçilmezi enfes ve sağlıklı sosislerimizle yılbaşı gecenizi unutulmaz yapabiliriz. Soslarımızı da eklemek gerek elbette

Diliyoruz harika bir yıla birlikte başlarız.

Sağlıkla, barışla, mutluluk ve güzelliklerle…

Şef Çiğdem ALAGÖK

Etiketler: beslem, yılbaşı, yeni yıl
Aralık 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR