Sürpriz barbekü partisi nasıl olur?

Sürpriz barbekü partisi nasıl olur? | Beslem

Arama motorlarında bir gezinti yapıp barbekü partisi için ne gerekir sorusuna yanıt ararsanız, karşınıza düğün daveti hazırlığı gibi ayrıntılar çıkıyor. Günü iyi seçin, misafir listesi oluşturun, yemeklerinizin ve içeceklerinizin listesini yapın falan falan… Oysa bazen, akşama uğrasana dediğimiz birkaç arkadaşımızla bile hızlı bir barbekü ziyafeti çekmez miyiz?

Biz kendimizi birkaç kişi sandığımız anda kapıdan iki de sürpriz misafir gelirse, barbeküye birkaç parça malzeme daha atıp, bir soğuk içecek daha açıp sohbeti katmerlendirmez miyiz?
Hızlı bir barbekü partisinin bize göre olmazsa olmazları şunlar:

• Barbekü her an kullanılmaya hazır olmalı, yani bir önceki barbekü partisi sonrası genel temizliği yapmak ve barbeküyü temiz kaldırmak önemli. Mangalda kül bırakıp bırakmamak size kalmış! Bu konuda barbekü ustalarının özgün metotları var.
• Eğer domates, biber, patlıcan vs. közleyecekseniz önce onları atın ateşin harı geçsin, sebzeler önden pişsin.
• Soğuk içecekler gerekiyorsa bu işlem sırasında buzlukta biraz beklesin.
• Et, tavuk, sosis ne yapacaksanız önceden marine edip bekletmiş olacağınızı varsayıyoruz.
• Köz alemlerinde barbekünün başında mutlak bir usta bulunur. Bu işi genelde erkekler yapsa da toplumsal cinsiyet eşitliğine şans verin ve kadınların pişirmedeki maharetlerini de göz ardı etmeyin deriz. Kadınlar ortalık toplamaktan çoktan bıktılar ateşin başına da geçiyorlar, çok da yakışıyor.
• Her şeyi pişirelim sonra oturup yiyelim mantığı barbekü partisine göre değil, sıcak sıcak çıkacak, sıcak sıcak yenecek. Ortamda çocuklar varsa önce onların tabakları dolacak.
• Pişirme işi bittikten sonra yarım soğanı maşaya sıkıştırıp barbekünün üzerinde kalanları temizleyebilirsiniz, soğan bu işi çok iyi yapar.
• Biraz kül bırakıp içine patates de koymak isterseniz, sizin keyfinize kalmış.

Yaz kış, piknikte balkonda bahçede en lezzetli öğünler barbekü başında olur, siz tadını çıkarın yeter.

Barbekü partilerinin Beslem yanı
Beslem’in tek telefonla ulaşabileceğiniz ve derin dondurucunuzda saklayabileceğiniz enfes lezzetlerinin arasında bol bol barbekü malzemesi var. Cızbız köfteden hamburger köftesine, soslu dana kaburgadan nefis sosis çeşitlerine kadar… Beslem et ve sosis seçenekleri, acılı acısız domates sosları ve karamelize soğan ile lezzetlendirilebilir. Barbekünün yanında bir de lazanya olsun derseniz biliyorsunuz o da hazır! Afiyet şeker olsun, sürpriz partiniz bol olsun!

Şef Çiğdem ALAGÖK

Etiketler: beslem, barbekü, parti, mangal
Temmuz 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR