Blog Başlık

  • Kasım 24, 2021

    Baharatları lezzet eşlikçileri olarak tanırsınız öyle değil mi? Öyle yemekler var ki üzerinde bir tutam baharat olmadan yemek mümkün olmaz. Eliniz istemeden sofrada dolaşır. Nane, karabiber, kırmızı biber, kekik, sumak…

    baharat, beslem
  • Kasım 16, 2021

    Mutfaktan sarımsağı çıkarsak ya da hayatımızdan? Düşünmesi bile tuhaf! Birçok yemek bir anda eksik kalır. O lezzetli soslar, enfes sarımsaklı ekmekler… Tam tersini yapalım biz, mutfağa sarımsağı daha çok sokalım, daha daha çok…

    sarımsak, beslem
  • Kasım 02, 2021

    İklim krizinin mutfak cephesinde neler var?
    Biz bu yazıyı hazırlarken dünyanın geleceğini belirlemek üzere düzenlenen 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) başladı. Masada çok büyük bir sorun var: İklim krizi ve etkileri. Devlet büyükleri ve uzmanlar bu önemli sorunu tartışırken, biz de kendi uzmanlık alanımız olan mutfağa girelim ve iklim kriziyle mücadelenin mutfak cephesinde neleri değiştirebiliriz bir bakalım.

    iklim krizi, mutfak, beslem
  • Ekim 25, 2021

    İyi glutenli, hibritleşmeden günümüze ulaşmayı başarmış, kullandığımız buğdayın en saf hali olarak kalan siyez buğdayına ve bulguruna, vakit geçirmeden mutfağınızda yer açmanızda fayda var.

    siyez bulguru
  • Ekim 08, 2021

    Sebze gibi davranan bir meyvedir domates. Neden sebze neden meyve olduğunun açıklamasını merak edenler araştırsın ama biz gelin bu harika gıdanın hayatımıza katacaklarına bir bakalım.

    domates, domates sos
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR